Τhe multiple cosmos inside us
              becomes One.     
      

Τhe multiple cosmos inside us
              becomes One.     
      

Βιογραφικό

trxt


          

    Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

     Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο, πέρασα με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Πατρών και αποφοίτησα το 2005. Εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου –γνωστή ως “αγροτικό”- στον Εύδηλο Ικαρίας και τη στρατιωτική θητεία στην Λυκόφη Έβρου και στην Σύρο, ως γιατρός μονάδας και γιατρός φρουραρχείου αντίστοιχα. Βρέθηκα για δεύτερη φορά σε υπηρεσία υπαίθρου το 2012/13 στα Άγναντα Τζουμέρκων. Το 2023 ολοκλήρωσα την ειδικότητα στην ψυχιατρική στο νοσοκομείο “Σωτηρία” στην Αθήνα.  Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας δούλεψα στη Νευρολογία ενηλίκων στο 401 ΓΣΝΑ, στην Παιδονευρολογία στο Παίδων Πεντέλης και στη δομή απεξάρτησης "18 Ανω". Από τον Νοεμβρη του 2022 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και βελονιστής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην πλατεία Αττικής.
      Από το 2008 και έως τα τέλη του 2013 ήρθα σε επαφή με παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές στην περιοχή της Αμαζονίας  στο Περού. Με αφορμή μια δικιά μου περιπέτεια υγείας, ακολούθησα κάποιες θεραπείες και στη συνέχεια κάποιους κύκλους εκπαίδευσης με παραδοσιακούς θεραπευτές. Πρώτη φορά κατάλαβα ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος θεραπείας από αυτόν της κλασικής δυτικής ιατρικής, ο οποίος κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Με επηρέασε ο τρόπος που αυτοί οι θεραπευτές προσέγγιζαν τον άνθρωπο και ο τρόπος με τον οποίο τον βοηθούσαν να αναλάβει ο ίδιος ενεργητικό ρόλο σε σχέση με την υγεία του. Αντιλήφθηκα πως η πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία μπορούν να αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα, σαν ένα ενιαίο ζήτημα, με τον θεραπευτή να βρίσκεται κοντά στον ωφελούμενο ως συμπαραστάτης.
      Το 2012 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το βελονισμό. Η πρώτη εντύπωση μου προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και ξεκίνησα να μελετώ συστηματικά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM). Το 2014 έκανα ένα εξάμηνο εκπαίδευσης στην Κίνα που περιλάμβανε κλινική πρακτική στο βελονισμό, με την καθοδήγηση πανεπιστημιακών καθηγητών, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τιαντζίν. Παράλληλα παρακολουθούσα την κλινική του Wang Ju-Yi στο Πεκίνο όπου εκπαιδέυτηκα στην Applied Channel Theory, εκπαίδευση που συνεχίστηκε και αργότερα σε σεμινάρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα επόμενα χρόνια άρχισα να εφαρμόζω βελονισμό, βεντουζοθεραπεία και μαλάξεις και να δίνω συμβουλές για αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, ακολουθώντας τις αρχές της Παραδοσιακής Ανατολικής Ιατρικής καθώς και ότι αποκόμισα από την επαφή με τους θεραπευτές στον Αμαζόνιο. Αρχές του 2017 γνώρισα μέσω της Delphine Armand και του Paul Wang, το σύστημα Βalance Μethod (ΒΜ) του εκλιπόντος Δάσκαλου βελονιστή dr Tan. Έκτοτε εφαρμόζω αποκλειστικά αυτό το πλήρες σύστημα διάγνωσης και βελονιστικής θεραπείας στο οποίο έχω πιστοποιηθεί απ΄το 2021.
     Από το 2009 μέχρι σήμερα ασκούμαι με τον Γιώργο Παυλίδη στο Τάι Τσι Τσουάν (στυλ Τσεν) και σε Τσι Κονγκ, δηλαδή σε ασκήσεις οι οποίες καλλιεργούν την κατεύθυνση της προσοχής και αποσκοπούν στη σωματική υγεία. Ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παυλίδη και της Ανατολής Καραμανίδου ασκούμαι στη διαλογιστική και θεραπευτική πρακτική Time Therapy σε ατομικές συνεδρίες και σε ομάδες. Από τις αρχές του 2024 παρακολουθώ την βασική εκπαίδευση για την διάγνωση και θεραπεία του τραυματικού στρες (PTSD, c-PTSD) υπό την καθοδήγηση του Bessel van der Kolk. Η συνεχιζόμενη ψυχοθεραπευτική εργασία και εκπαίδευση στα παράλληλα αυτά επίπεδα αποτελεί την βασική επιρροή και έμπνευση για το Οne Healing.
      Στα προσωπικά, από το 2015 και μετά έχω την τύχη να μοιράζομαι τη ζωή μου με την Τατιάνα Μπρε και λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα κι ο γιος μας. Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα είναι το Τάι-τσι, η λογοτεχνία, τα σπορ, η επιστήμη, η μουσική και ο χορός.