Ένας θεραπευτικός δρόμος που φέρνει κοντά τους διαφορετικούς κόσμους μέσα μας.                  

             

 

 Ένας θεραπευτικός δρόμος που φέρνει κοντά τους διαφορετικούς κόσμους μέσα μας.                  

             

Βιογραφικό

τελικη


          

    Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

     Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο, πέρασα με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Πατρών και αποφοίτησα το 2005. Εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου –γνωστή ως “αγροτικό”- στον Εύδηλο Ικαρίας και τη στρατιωτική θητεία στην Λυκόφη Έβρου και στην Σύρο, ως ιατρός μονάδας και ιατρός φρουραρχείου αντίστοιχα. Εργάσθηκα και δεύτερη φορά σε υπηρεσία υπαίθρου το 2012 στα Άγναντα Τζουμέρκων. Από το 2018 έως σήμερα ειδικεύομαι στην ψυχιατρική στο νοσοκομείο “η Σωτηρία” στην Αθήνα.  Ολοκλήρωσα τμήματα της ειδικότητας στη Νευρολογία ενηλίκων (401 ΓΣΝΑ), στην Παιδονευρολογία (Παίδων Πεντέλης) και στο 18 Ανω (δομή απεξάρτησης).
      Από το 2008 και έως τα τέλη του 2013 ήρθα σε επαφή με παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές στην περιοχή της Αμαζονίας  στο Περού (rio Madre de Dios, rio Tambopata, rio Amazonas). Με αφορμή μια δικιά μου περιπέτεια υγείας, ακολούθησα κάποιους κύκλους θεραπειών με παραδοσιακούς θεραπευτές. Πρώτη φορά κατάλαβα ότι υπάρχει ένας πιο "φυσικός" τρόπος θεραπείας που είναι αποτελεσματικός. Με επηρέασε ο τρόπος που αυτοί οι θεραπευτές προσεγγίζουν τον ασθενή και ο τρόπος με τον οποίο τον βοηθούν να αναλάβει ο ίδιος ενεργητικό ρόλο σε σχέση με την υγεία του. Αντιλήφθηκα πως η πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία μπορούν να αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα, σαν ένα ενιαίο ζήτημα. Είναι, με κάποιο τρόπο, σαν να θέλουμε να δούμε μαζί "το δέντρο και το δάσος".
      Το 2012 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το βελονισμό. Η πρώτη εντύπωση μου προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον. Από το 2013 ξεκίνησα να μελετώ συστηματικά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (TCM). Το 2014 έκανα ένα εξάμηνο εκπαίδευσης στην Κίνα που περιλάμβανε κλινική πρακτική στο βελονισμό, με την καθοδήγηση πανεπιστημιακών καθηγητών, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τιαντζίν ενώ παράλληλα παρακολουθούσα την κλινική του Wang Ju-Yi (γνωστού για την Applied Channel Theory) στο Πεκίνο. Επέστρεψα στην Ελλάδα, άρχισα να εφαρμόζω βελονισμό και μαλάξεις και να δίνω συμβουλές για αλλαγές στον τρόπο ζωής, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο τις αρχές της TCM και ότι αποκόμισα από την επαφή με τους θεραπευτές στον Αμαζόνιο. Αρχές του 2017 γνώρισα την Delphine Armand και τον Paul Wang, από τους οποίους διδάσκομαι μέχρι και σήμερα το σύστημα Βalance Μethod (ΒΜ) του εκλιπόντος καθηγητή βελονιστή dr Tan. Έκτοτε εφαρμόζω στον βελονισμό αποκλειστικά αυτό το πλήρες σύστημα διάγνωσης και βελονιστικής θεραπείας στο οποίο έχω πιστοποιηθεί.
      Μέσα από τη συνάντηση με τις παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές και με την Κινέζικη Ιατρική αργότερα, πήρα την απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής, να περιορίσω τις βλαβερές συνήθειες και να φροντίσω περισσότερο την υγεία μου.
      Σ' αυτό το πλαίσιο, από το 2009 και μέχρι σήμερα ασκούμαι με τον Γιώργο Παυλίδη στο Τάι Τσι Τσουάν (στυλ Τσεν) και στο Τσι Κονγκ (ασκήσεις κυρίως για ευεξία με ταυτόχρονη εξάσκηση της κατεύθυνσης της προσοχής). Επίσης, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παυλίδη και της Ανατολής Καραμανίδου ασκούμαι στη διαλογιστική και θεραπευτική πρακτική Time Therapy σε ατομικές συνεδρίες και σε ομάδες. Αυτή η συνεχιζόμενη εργασία αποτελεί ουσιαστικά την βασική επιρροή για την ψυχοθεραπευτική μέθοδο One Healing.
      Όσον αφορά την προσωπική ζωή, απ’ το 2016 και μετά, τη μοιράζομαι με τη σύζυγο Τατιάνα Μπρε και τον γιο μας. Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα είναι το Τάι-τσι, η λογοτεχνία, τα σπορ(ποδόσφαιρο-μπάσκετ), η επιστήμη, η μουσική και ο χορός.