" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

 

" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

Βιογραφικό

P9252940 copy 2          

Σύντομο (αυτο)βιογραφικό σημείωμα:

     Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο, πέρασα με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Πατρών και αποφοίτησα το 2005. Εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου –γνωστή και ως “αγροτικό”- στον Εύδηλο Ικαρίας και τη στρατιωτική θητεία στην Λυκόφη Έβρου και στην Σύρο, ως ιατρός μονάδας και ιατρός φρουραρχείου αντίστοιχα. Εργάσθηκα και δεύτερη φορά σε υπηρεσία υπαίθρου το 2012 στα Άγναντα Τζουμέρκων. Από το 2018 έως σήμερα ειδικεύομαι στην ψυχιατρική στο νοσοκομείο “η Σωτηρία” στην Αθήνα.
      Από το 2008 και έως τα τέλη του 2013 ήρθα σε επαφή με παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές στην περιοχή της Αμαζονίας  στο Περού (rio Madre de Dios, rio Tambopata, rio Amazonas). Με αφορμή μια δικιά μου περιπέτεια υγείας, ακολούθησα κάποιους κύκλους θεραπειών με αξιόλογους παραδοσιακούς θεραπευτές. Πρώτη φορά κατάλαβα ότι υπάρχει ένας πιο "φυσικός" τρόπος θεραπείας που είναι αποτελεσματικός σε κάποιες, τουλάχιστον, ασθένειες. Ταυτόχρονα, εντύπωση μου προκάλεσε ο τρόπος που αυτοί οι θεραπευτές προσεγγίζουν τον ασθενή και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τον βοηθούν να αναλάβει ο ίδιος με ενεργητικό τρόπο την ευθύνη της υγείας του και όχι απλά να αναθέσει την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων στην "αυθεντία" του εκάστοτε γιατρού. Αντιλήφθηκα πως η πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία μπορούν να αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα, σαν ένα ενιαίο ζήτημα, χωρίς να αναιρείται το γεγονός ότι για τα ξεχωριστά συμπτώματα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές, ξεχωριστές θεραπευτικές προτάσεις. Είναι, με κάποιο τρόπο, σαν να θέλουμε να δούμε ταυτόχρονα, μαζί "και το δέντρο και το δάσος". Αυτή η η στάση απέναντι στη υγεία και τη νόσο, έχει από μόνη της μια θεραπευτική διάσταση, ενώ ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, λειτουργεί ευεργετικά για τον οργανισμό.  
      Το 2012 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το βελονισμό. Από την αρχή, μου φάνηκε ότι είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο, και ένα χρόνο μετά αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με το αντικείμενο. Από το 2013, λοιπόν, ξεκίνησα να μελετώ συστηματικά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (TCM). Το 2014 έκανα ένα εξάμηνο εκπαίδευσης στην Κίνα που περιλάμβανε κλινική πρακτική στο βελονισμό, με την καθοδήγηση πανεπιστημιακών καθηγητών, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τιαντζίν ενώ παράλληλα παρακολουθούσα την κλινική του Wang Ju-Yi (Applied Channel Theory) στο Πεκίνο. Επέστρεψα στην Ελλάδα, άρχισα να ασκώ το βελονισμό, μαλάξεις και να δίνω συμβουλές για διατροφή και για αλλαγές στον τρόπο ζωής, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο τις αρχές της TCM. Στην αρχή του 2017 γνώρισα την Delphine Armand και τον Paul Wang από τους οποίους διδάσκομαι μέχρι και σήμερα το σύστημα Βalance Μethod (ΒΜ) του εκλιπόντος καθηγητή βελονιστή dr Tan. Έκτοτε, εφαρμόζω στον βελονισμό αποκλειστικά αυτό το πλήρες σύστημα διάγνωσης και βελονιστικής θεραπείας.
      Μέσα από τη συνάντηση με τις διάφορες παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές της Αμαζονίας και με την Κινέζικη Ιατρική αργότερα, πήρα την απόφαση να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου, να περιορίσω κάποιες καταχρήσεις και να φροντίσω περισσότερο την υγεία μου.
      Σ' αυτό το πλαίσιο, από το 2009 και μέχρι σήμερα ασκούμαι με τον Γιώργο Παυλίδη στο Τσεν Τάι Τσι Τσουάν και στο Τσι Κονγκ (ασκήσεις κυρίως για ευεξία με ταυτόχρονη εξάσκηση της κατεύθυνσης της προσοχής). Επίσης υπό την καθοδήγηση της Ανατολής Καραμανίδου και του Γιώργου Παυλίδη ασκούμαι στη διαλογιστική και θεραπευτική πρακτική Time Therapy. Αυτή η συνεχιζόμενη εργασία αποτελεί ουσιαστικά την βασική επιρροή για την θεραπευτική μέθοδο One Therapy. 1
      Όσον αφορά την προσωπική ζωή, απ’ το 2016, τη μοιράζομαι με τη σύζυγο και τον γιο μας. Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα είναι το ται-τσι, το διάβασμα (λογοτεχνία, ποίηση), το τάβλι, η μουσική και ο χορός.

1για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην αντίστοιχη ενότητα στην ιστοσελίδα http://www.onehealingpath.gr/el/therapeftiki-proseggisi