Ένας θεραπευτικός δρόμος φέρνει κοντά
   τους διαφορετικούς κόσμους μέσα μας.                  

             

 

 Ένας θεραπευτικός δρόμος φέρνει κοντά
   τους διαφορετικούς κόσμους μέσα μας.                  

             

Προσωπικές Μαρτυρίες

Σε αυτή τη σελίδα φιλοξενούνται εμπειρίες φίλων από τη θεραπευτική αντιμετώπιση και από τις συμβουλές για την υγεία.
Εαν θέλετε να αφήσετε και εσείς κάποια λόγια για την εμπειρία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε εδω.

 • Νόσησα από κορωνοϊό και ένα από τα μετα-covid συμπτώματα ήταν οι ισχυροί πονοκέφαλοι που με ταλαιπωρούσαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, δεν με άφηναν να κοιμηθώ και μου δημιουργούσαν τρομερή δυσφορία αλλά και προβλήματα ακόμη και στην όραση. Αφού δοκίμασα επί έναν μήνα, χωρίς αποτέλεσμα, διάφορα παυσίπονα που μου πρότειναν από το νοσοκομείο, αποφάσισα μετά από προτροπή φίλων να κάνω βελονισμό για πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν ήμουν προκατειλημμένη απέναντι σ’ αυτό το είδος θεραπείας, το οποίο δεν γνώριζα, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είχα έναν αδιόρατο φόβο. Απευθύνθηκα λοιπόν στον Παναγιώτη .Η διαδικασία ήταν φιλική και χαλαρωτική. Είχα την αίσθηση ότι το βλέμμα του εισχωρούσε στην ψυχή και στο σώμα σαν τις βελόνες: διακριτικά αλλά καίρια. Με τις ερωτήσεις που μου έκανε καταλάβαινε πολύ περισσότερα απ’ αυτά που απαντούσα κι έτσι οι βελόνες έβρισκαν τον «στόχο» τους. 

  Η ανακούφιση ήταν άμεση και μέσα σε 6-7 συναντήσεις ο πόνος εξαφανίστηκε. Επίσης ενα διαρκές κάψιμο που ειχα επι ενάμιση  χρόνο στην γλώσσα και στον ουρανίσκο και που μετα απο διάφορες εξετάσεις που εκανα δεν βρίσκαμε την αιτία του,την περίοδο που εκανα βελονισμό μειώθηκε αρκετά.
  Έμεινα με την αίσθηση ότι ο βελονισμός είναι ένα δώρο προς τον εαυτό μας που εξισορροπεί, τακτοποιεί και καθαρίζει την ψυχή και το σώμα μας. Με σύγχρονους όρους θα έλεγα πως είναι ένα reset του οργανισμού μας.
 • Οφείλω να καταθέσω την εμπειρία μου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα και με ταλαιπωρούσε για δύο μήνες. Για να ακριβολογώ, υπέφερα! Έχω κοίλες στον αυχέναμου και αυτή τη φορά υπέφερα από έντονες ζαλάδες και εμβοές στα αυτιά. απευθύνθηκα σε ΩΡΛ (διευθύντρια μεγάλου νοσοκομείου) και αφού έκανα CT εγκεφάλου μου συνέστησε να κάνω βελονισμό. Να σημειώσω ότι είχα λάβει αυτούς τους δύο μήνες φαρμακευτική αγωγή χωρίς ανταπόκριση. Ο Παναγιώτης όπως πάντα πρόθυμος με ανέλαβε. Από την πρώτη κι όλας συνεδρία ανακουφίστηκα κατά 50%. Μετά από τρείς συνεδρίες ήμουν πολύ καλά και εξακολουθώ να είμαι, ήδη 4 μήνες μετά. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Οφείλω πάρα πολλά στον Παναγιώτη ο οποίος κατέχει πάρα πολύ καλά τον βελονισμό και σε βάθος. Είναι ευγενικός, υπομονετικός, με αυτοπεποίθηση και τυπικός στα ραντεβού του. Είνια σημαντικό ότι αντιμετωπίστηκε αυτό το σοβαρό πρόβλημά μου ανώδυνα χωρίς να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με φάρμακα. Ήμουν τυχερή που γνώρισα τον Παναγιώτη και τον ευχαριστώ από καρδιάς.
  Υ.Γ. Να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών δεν πονούσα και εννοείται ότι είναι ασφαλής ιατρική πράξη με αποστειρωμένες βελόνες και απολύμανση.
 • Απευθύνθηκα στον Παναγιώτη για μία τενοντίτιδα που με ενοχλούσε στο αριστερό γόνατο για αρκετούς μήνες. Είχε ξεκινήσει από κάποιον τραυματισμό, αλλά το γόνατό μου ήταν πάντα κάπως αδύναμο και αυτό άρχισε να εξελίσσεται σε μία χρόνια κατάσταση. Είχα ήδη εμπειρία από βελονισμό σε άλλον θεραπευτή και έτσι κατά κάποιον τρόπο μπήκα σε ένα mood σύγκρισης. Το σύστημα που ακολουθεί ο Παναγιώτης έχει την ενδιαφέρουσα παράμετρο πως εμπλέκει την άμεση προσοχή του ασθενή, καλώντας τον να παρατηρήσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων που τον απασχολούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αυτό έχει το προφανές και άμεσο πλεονέκτημα ότι καταλαβαίνεις αν η θεραπεία έχει αποτέλεσμα ή όχι και επιτρέπει στον βελονιστή να προσαρμόσει τα σημεία του βελονισμού μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη προσωπικά με κρατούσε ενίοτε σε κάποια ένταση να προσπαθώ να καταλάβω αν ο πόνος μειώθηκε και πόσο, κάτι που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο να αντιληφθώ σε κάποιες περιπτώσεις. Μετά από 6-7 περίπου συνεδρίες και σε συνδυασμό με κάποιες ασκήσεις το γόνατο είναι σταθερά σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση.
   Πέρα από αυτήν την αμεσότητα του συστήματος, ο Παναγιώτης νομίζω πως κατά κάποιο τρόπο έχει διαλέξει έναν δύσκολο δρόμο στην προσέγγισή του στο βελονισμό. Δεν καταφεύγει σε εύκολα κόλπα και έχει βάλει πολύ προσπάθεια στο να κατανοήσει σε βάθος το σύστημα και την παράδοση που ακολουθεί. Επίσης νομίζω πως συχνά καταφέρνει να αντιληφθεί το πρόβλημα του ασθενή με έναν πολύ χρήσιμο ανοιχτό τρόπο, να μεταδώσει αυτή την αντίληψη και αυτό ίσως να μπορέσει να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της θεραπευτικής διαδικασίας. Όπως σε όλες του τις δραστηριότητες ο Παναγιώτης κάνει μία πολύ ωραία προσπάθεια να προσεγγίσει τον βελονισμό με ένα αφοσιωμένο και ειλικρινή τρόπο και προς τον εαυτό του και προς τους ασθενείς του.
 • Σχετικά με την εμπειρία μου από τον βελονισμό:
  Η ευεξία και η χαλάρωση που αισθάνομαι κατά την διάρκεια του βελονισμού αλλά και μετά για μερικές ώρες είναι μοναδική εμπειρία.
  Ένα αίσθημα ευχάριστο, όπως π.χ. μετά από το κολύμπι που στερήθηκα λόγω της ωμαλγίας. Η λειτουργικότητα του χεριού μου και ο πόνος έχουν αποκατασταθεί τουλάχιστον 80%. Η ποιότητα του ύπνου επίσης γιατί διότι δεν ξυπνώ την νύχτα από αιφνίδιο πόνο. Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι ο πόνος και η λειτουργικότητα σε κάποιες λεπτές κινήσεις όπως να κλειδώσω,να κατεβάσω το πόμολο, να τραβήξω για να φορέσω ένα ρούχο,να καθαρίσω φρούτα με μαχαίρι κτλ, έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Φυσικά δεν έχω λόγια να πω για την διακριτικότητα και την ευγένεια του γιατρού κ. Γκίνη.
 • Είχα προβλημα με εμβοές στο δεξί μου αυτί. Επισκεύτηκα τρεις ΩΡΛ που έκαναν όλες τις εξετάσεις και βγάλαν το πόρισμα ότι δεν θεραπεύεται και θα το έχω μια ζωή. Μια φίλη μου εκείνη την εποχή πήγαινε για άλλο πρόβλημα υγείας στον Παναγιώτη και μου τον συνέστησε. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε μου είπε τα πράγματα ως έχουν χωρίς υπερβολές. Μου εξήγησε ότι θα αρχίσουμε συνεδρίες και βλέπουμε πως θα πας στην αρχή. Ήμουν δύσπιστος, όμως από την τρίτη συνεδρία άρχισα και έβλεπα βελτίωση σημαντική. Τώρα έχω φτάσει ο θόρυβος στο αυτί να έχει θεραπευτεί κατα 90%.
 • Έχω απευθυνθεί στον Παναγιώτη για βελονισμό σε διάφορες στιγμές της ζωής μου που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «σοβαρές» ή λιγότερο «σοβαρές».  Έτσι λοιπόν κατά καιρούς έκανα συνεδρίες για να αντιμετωπίσω τους οξείς πόνους στη μέση, τη ρήξη συνδέσμου της κλείδας, αλλά και τους καρκίνους του νεφρού και του προστάτη. Πιστεύω ότι οι βελόνες έδρασαν καταλυτικά ως προς την ολιστική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων μου.
  Ειδικά στην περίπτωση του προστάτη που για μένα ήταν μια ιδιαίτερα οδυνηρή εμπειρία. Μετά τη χειρουργική επέμβαση υπέφερα από οξείς πόνους του περινέου, οι οποίοι εμφανίζονταν κάθε φορά που επιχειρούσαν να μου αφαιρέσουν τον καθετήρα. Αναγκάζονταν λοιπόν οι γιατροί να μου τον επανατοποθετούν για να μην πονάω. Αποφασίσαμε με τον Παναγιώτη να κάνουμε  μια σειρά από συνεδρίες για να προετοιμαστούμε για την επόμενη αφαίρεσή του, όπως και έγινε. Την ημέρα της αφαίρεσης με συνόδεψε ο ίδιος στο νοσοκομείο. Μόλις αφαιρέθηκε ο καθετήρας εκείνος μου έβαλε επί τόπου βελόνες. Παραμείναμε στο νοσοκομείο περίπου τέσσερεις ώρες κατά τις οποίες μου έβαζε βελόνες όποτε εκείνος έκρινε. Κατόπιν με συνόδεψε στο σπίτι, όπου και μου ξαναέβαλε. Ο πόνος δεν είχε εμφανιστεί.Πάντοτε θα θυμάμαι τον Παναγιώτη να κάθεται στοργικά δίπλα μου και να με συντροφεύει με τη γνωστή ζεστή ματιά του. Έφυγε, αφού βεβαιώθηκε ότι ο πόνος είχε περάσει. Κάναμε περίπου άλλες έξι συνεδρίες από τότε. Ο πόνος δεν ξαναεμφανίστηκε και η ακράτεια που αντιμετώπιζα μειώθηκε αισθητά μέχρι που σταμάτησε και γενικώς ηρέμησε όλο το ουροποιητικό μου σύστημα.
  Νομίζω ότι αυτό που κάνει ιδιαίτερο στα μάτια μου τον Παναγιώτη, είναι αυτή η έμφυτη περιέργεια που τον διακρίνει σαν άνθρωπο και η οποία αναδύεται αβίαστα κάθε φορά που καταπιάνεται με κάτι ή κάθε φορά που έρχεται σε  επαφή με τους συνανθρώπους του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το βελονισμό που εξασκεί και εφαρμόζει στους ασθενείς του. Είναι αυτή ακριβώς η περιέργεια που μαζί με την απέραντη συμπόνια που εκπέμπει προς τον καθένα,  τον σπρώχνει διαρκώς να δοκιμάζει και να προσαρμόζει τις μεθόδους του στον ασθενή και να ταυτίζεται απολύτως μαζί του τη στιγμή της θεραπείας του. Έχω την αίσθηση ότι ο βελόνες στα χέρια του αντιπροσωπεύουν ένα είδος τέχνης, που καθώς την εξασκεί ταυτόχρονα και την καλλιεργεί. Κι αυτό ακριβώς μου αρέσει.
  Προσωπικά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου  που συνάντησα τον Παναγιώτη στη ζωή μου όχι μόνο σαν φίλο, βελονιστή και γιατρό αλλά κυρίως σαν άνθρωπο. Για μένα θα είναι πάντοτε  ο αγαπημένος μου «γιατρούλης».
 • Απευθύνθηκα στον Παναγιώτη για βελονισμό για την ινομυαλγία, μια χρόνια πολύπλοκη και επώδυνη ασθένεια.Στο παρελθόν είχα πάει για βελονισμό σε γνωστό βελονιστή χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Επίσης τα μέσα της κλασσικής ιατρικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμμένης ασθένειας είναι ελάχιστα. Παρά τη μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισης της ινομυαλγίας από την κλασσική και την εναλλακτική ιατρική, από την πρώτη στιγμή υπήρξε σημαντική θετική επίδραση του βελονισμού που εφαρμόζει ο Παναγιώτης.
  Στη συνέχεια μπόρεσα να μειώσω στο ελάχιστο τα ισχυρά παυσίπονα που έπαιρνα και να μειωθεί ο διάχυτος μυοσκελετικός πόνος σημαντικά, καθώς και οι έντονες κεφαλαλγίες και ναυτίες. Επίσης, βελτιώθηκε η διάθεσή μου, αυξήθηκε η αντοχή μου, μειώθηκε η μεγάλη κόπωση, έγινα πιο ήρεμη και πιο ψύχραιμη. Ο συγκεριμμένος βελονισμός δρα ανακουφιστικά στο σύνολο του οργανισμού. Ο Παναγιώτης κατέχει πολύ καλά και σε βάθος το σύστημα βελονισμού που εφαρμόζει. Το εφαρμόζει με τρόπο ευρηματικό και δημιουργικό φροντίζοντας πάντα για τη μέγιστη ανακούφιση των θεραπευόμενων. Είναι πολύ ανθρώπινος, ευγενικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.
 • Λίγα λόγια για την εμπειρία μου με τον Γιατρό Παναγιώτη Γκίνη. Είμαι 23 χρόνων και μια μέρα το αριστερό μου μάτι θόλωσε απότομα, με αποτέλεσμα να βλέπω 1 στα 10. Πήγα στο νοσοκομείο με είδαν οφθαλμίατροι και νευρολόγοι μου είπαν ότι δεν έβρισκαν την αιτία γιατί όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Παρ'ολα αυτά μου δώσανε κορτιζόνη όπου υπήρχε μια ελάχιστη και περιορισμένη πρόοδο. Τότε ήρθε ο κύριος Γκίνης και μου μίλησε για ένα άλλο είδος θεραπείας όπου υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, τον βελονισμό. Ξεκινήσαμε τις συνεδρίες-θεραπείες, με ρώτησε και αν έχω άλλους πόνους ή ενόχλησεις. Του εξήγησα για ένα τραυματισμό που είχα στην πλάτη και ένα στο γόνατο, μάλιστα από την πρώτη συνέδρια είχα εντοπίσει μεγάλη διαφορά στο γόνατο και στην πλάτη σταμάτησαν οι ενοχλήσεις που είχα. Και το βασικότερο εκεί που είχα χάσει την ελπίδα ότι δεν θα ξαναέβλεπα, το ΜΑΤΙ ξεθολώσε κατά την διάρκεια της τέταρτης συνεδρίας με μια βελόνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και εκεί καθάρισε και έφυγε η θολούρα, με αποτέλεσμα να βλέπω καλά όπως ακριβώς και πριν. Χαίρομαι πολύ για το αποτέλεσμα. Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω στον κύριο Παναγιώτη για την υπομονή του και την βοήθεια του και πάνω από όλα είναι άνθρωπος άξιος θαυμασμού.
 • Πριν τον βελονισμό:
  Την περίοδο εκείνη είχα πολύ έντονο στρες που την τελευταία εβδομάδα επιδεινώθηκε . Την τελευταία μέρα μαλιστα σωματοποίθηκε με έντονη δύσπνοια. Αισθανόμουν ενα βάρος στο στέρνο που με πίεζε και έτσι δεν μπορούσα να πάρω βαθιά εισπνοή. Όσο τη σκεφτόμουν γινόταν πιο έντονη η δύσπνοια.
  Βελονισμός:
  Με τις πρώτες βελόνες η δύσπνοια ήταν ακόμη έντονη, καθώς όμως προστίθενταν βελόνες η ένταση αρχικά ήταν η ίδια αλλά η εντόπιση του βάρους άρχισε να γίνεται συγκεκριμένη. Καθώς προχωρούσε η διαδικασία, το βάρος ξέφευγε από το κέντρο και περιοριζόταν αριστερά. Κάποια στιγμή όταν έμεινα μόνη μου εξαφανίστηκε. Υπήρχαν βέβαια στιγμές που επανεμφανιζόταν. Παράλληλα ενα αίσθημα μικρού "πόνου"-ενόχλησης εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν σε διάφορα τυχαία μέρη του σώματος μου στη διάρκεια που έμεινα μόνη μου.
  Μετα τον βελονισμο:
  Όταν ένιωσα οτι ήθελα να κοιμηθώ, ξάπλωσα παρόλο που δεν ήταν η συνηθισμένη ώρα που κοιμάμαι. Κοιμήθηκα και ξύπνησα εντελώς ξεκούραστη. Για τις επόμενες 5 μερες το βάρος και η δύσπνοια δεν υπήρχαν.
  Μια εβδομάδα μετά επανέλαβα το βελονισμό και τα συμπτώματα δεν εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα.
 • Η δική μου ιστορία ξεκινά κάπως έτσι. Σε μια εφημερία του ψυχιάτρου που είχαμε μαζί, ξεκινήσαμε να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων και καταλήξαμε σε αυτό που με απασχολούσε πρισσότερο μέσα μου, το δικό μου άγχος. Το θέμα που είχα είναι ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ με ψυχραιμία πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα και έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι θέλω να λυθούν όλα άμεσα. Όλο αυτό με έπνιγε γιατί δεν μπορούσε πάντα να συμβεί με αποτέλεσμα να με πιέζει και να μου δημιουργεί δυσφορία και έως ότου να λυθεί επηρέαζε τον ύπνο μου και φυσικά την καθημερινότητα μου. Εξηγώντας μου ο γιατρός για τον βελονισμό ως θεραπεία αποφάσισα να το κάνω και μόλις έκανα την πρώτη κιόλας συνεδρία ένιωσα μετά το πρώτο μισάωρο την αίσθηση της ανακούφισης και της ηρεμίας. Στη συνέχεια, κάνοντας άλλες 2 ακόμη συνεδρίες το αποτέλεσμα για μένα ήταν θεαματικό. Επιτέλους νιώθω ήρεμη και με καθαρό πνεύμα χωρίς άγχος αντιμετωπίζοντας τα πράγματα με άλλη άνεση πια. Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από τότε και εγώ συνεχίζω να νιώθω καλά. Πραγματικά ήταν η λύση στο πρόβλημα μου και πιστεύω πως στάθηκα τυχερή που ο γιατρός αυτός βρέθηκε στο δρόμο μου.
 • Απευθύνθηκα στον Παναγιώτη για γαστρεντερικές διαταραχές και μία πρωτοεμφανιζόμενη ταχυκαρδία και συχνό αίσθημα παλμών που εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα σε μία περίοδο έντονου στρες σχετικά με διάβασμα εξετάσεων. Η φαρμακευτική αγωγή βοηθούσε πρόσκαιρα στα καρδιολογικά συμπτώματα χωρις μία σταθερή βελτίωση. Ακολούθησε μια δομημένη προσέγγιση όπου φάνηκε καθαρά το ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα ειδικό για το πρόβλημα και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη απορία. Οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις υφέθησαν μετα από μία συνεδρία και τα καρδιολογικά συμπτώματα βελτιώθηκαν σταθερά μετά τη 2η και δεν επανεμφανίσθηκαν παρόλο που η περίοδος στρες συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα. Φάνηκε ουσιαστικά αποτελεσματική προσέγγιση χωρίς να χρειαστεί ξανά φαρμακευτική παρέμβαση.
 • Πρίν το βελονισμό: είχα πολύ έντονη έμμηνο ρύση, πράγμα που σημαίνει υπερβολικούς πόνους στη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης ημέρας, τάση προς εμετό, πονοκεφάλους. Έπαιρνα παυσίπονο και είτε δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα είτε επιδρούσε έπειτα από αρκετή ώρα και μετά ξανά τα ίδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να με κρατά πίσω στη δουλειά μου και γενικώς στην καθημερινότητα μου, καθώς το μόνο που ένιωθα ότι μπορούσα να κάνω είναι να είμαι διαρκώς ξαπλωμένη.
  Ο Παναγιώτης με μύησε στην μέθοδο του βελονισμού και με παρότρυνε να την δοκιμάσω. Ξεκινήσαμε λοιπόν κάποιες συνεδρίες την πρώτη φορά, την ημέρα ακριβώς που είχα περίοδο. Όταν πήγα πονούσα αρκετά και με την τοποθέτηση των βελονών ύστερα από κάποια ώρα ο πόνος σαν να υποχωρούσε για λίγο και μετά ξανά ερχόταν αλλά όχι τόσο έντονα όσο πριν. Εκείνη την ημέρα δεν χρειάστηκε να πάρω κάποιο παυσίπονο. Μετά τις βελόνες ένιωθα απίστευτη χαλάρωση και μου ήρθε η επιθυμία να κοιμηθώ ενώ δεν ήταν η ώρα που συνήθως κοιμάμαι. Συνεχίσαμε τις συνεδρίες περίπου επτά φορές στο σύνολο ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές περιόδους, όπου σε όλες δεν είχα καμία ενόχληση μέχρι σήμερα.
  Παρατήρησα επίσης, σημαντική αλλαγή στη ροή του αίματος που πριν το βελονισμό ήταν αρκετά πηχτή και έντονη ενώ μετά έγινε πιο ρευστή. Πραγματικά, νίωθω τόσο ανακουφισμένη και ευτυχισμένη που μπορώ να μη μένω πίσω σε οτιδήποτε εξαιτίας της περιόδου.
  Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη, γιατί θεωρώ πολύ σπουδαίο αυτό που πράττει με τον βελονισμό, αλλά και για την ηρεμία και την εμπιστοσύνη που μου νεέπνευσε ώστε να ξεκινήσω βελονισμό μαζί του.
 • Έκανα βελονισμό με τον Παναγιώτη, το φθινόπωρο για αλλεργική ρινίτιδα η οποία ειχε χαρακτηριστικά έντονη καταρροή, απώλεια όσφρησης και μπούκωμα τόσο που με εμπόδιζε στην αναπνοή και με ξυπνούσε το βράδυ .
  Από την πρώτη συνεδρία, το σύμπτωμα μειώθηκε 50 % και μετά από 4 φορές η όσφρηση, όπως και η αναπνοή  επανήλθε στο φυσιολογικό και η αλλεργική ρινίτιδα υποχώρησε. Επιπλέον την άνοιξη παρουσιάστηκε με πολύ ήπια συμπτώματα, τόσο που δεν χρειάστηκε να  κάνω κάτι.
  Νομίζω ότι το σύστημα αυτό του βελονισμού εξασφαλίζει γρήγορα αποτελέσματα από νωρίς, και με λίγες συνεδρίες που όμως έχουν διάρκεια .
  Επιπλέον ο Παναγιώτης είναι ένας θεραπευτής με πολύπλευρες γνώσεις τις οποίες τις συνδυάζει με έναν εναρμονισμένο τρόπο και προσφέρει μια θεραπεία που καλύπτει τις βαθύτερες ανάγκες του οργανισμού , τον οποίο τον αντιμετωπίζει ως σύνολο και δεν ασχολείται μόνο με την εξωτερική εκδήλωση μιας πάθησης.