" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

 

" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

Προσωπικές Μαρτυρίες

Σε αυτή τη σελίδα φιλοξενούνται εμπειρίες φίλων από τη θεραπευτική αντιμετώπιση και από τις συμβουλές για την υγεία.
Εαν θέλετε να αφήσετε και εσείς κάποια λόγια για την εμπειρία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε εδω.

 • Απευθύνθηκα στον Παναγιώτη για μία τενοντίτιδα που με ενοχλούσε στο αριστερό γόνατο για αρκετούς μήνες. Είχε ξεκινήσει από κάποιον τραυματισμό, αλλά το γόνατό μου ήταν πάντα κάπως αδύναμο και αυτό άρχισε να εξελίσσεται σε μία χρόνια κατάσταση. Είχα ήδη εμπειρία από βελονισμό σε άλλον θεραπευτή και έτσι κατά κάποιον τρόπο μπήκα σε ένα mood σύγκρισης. Το σύστημα που ακολουθεί ο Παναγιώτης έχει την ενδιαφέρουσα παράμετρο πως εμπλέκει την άμεση προσοχή του ασθενή, καλώντας τον να παρατηρήσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων που τον απασχολούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αυτό έχει το προφανές και άμεσο πλεονέκτημα ότι καταλαβαίνεις αν η θεραπεία έχει αποτέλεσμα ή όχι και επιτρέπει στον βελονιστή να προσαρμόσει τα σημεία του βελονισμού μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την άλλη προσωπικά με κρατούσε ενίοτε σε κάποια ένταση να προσπαθώ να καταλάβω αν ο πόνος μειώθηκε και πόσο, κάτι που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο να αντιληφθώ σε κάποιες περιπτώσεις. Μετά από 6-7 περίπου συνεδρίες και σε συνδυασμό με κάποιες ασκήσεις το γόνατο είναι σταθερά σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση.

  Πέρα από αυτήν την αμεσότητα του συστήματος, ο Παναγιώτης νομίζω πως κατά κάποιο τρόπο έχει διαλέξει έναν δύσκολο δρόμο στην προσέγγισή του στο βελονισμό. Δεν καταφεύγει σε εύκολα κόλπα και έχει βάλει πολύ προσπάθεια στο να κατανοήσει σε βάθος το σύστημα και την παράδοση που ακολουθεί. Επίσης νομίζω πως συχνά καταφέρνει να αντιληφθεί το πρόβλημα του ασθενή με έναν πολύ χρήσιμο ανοιχτό τρόπο, να μεταδώσει αυτή την αντίληψη και αυτό ίσως να μπορέσει να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της θεραπευτικής διαδικασίας. Όπως σε όλες του τις δραστηριότητες ο Παναγιώτης κάνει μία πολύ ωραία προσπάθεια να προσεγγίσει τον βελονισμό με ένα αφοσιωμένο και ειλικρινή τρόπο και προς τον εαυτό του και προς τους ασθενείς του.

 • 'Eκανα βελονισμό με τον Παναγιώτη, το φθινόπωρο για αλλεργική ρινίτιδα η οποία ειχε χαρακτηριστικά έντονη καταρροή, απώλεια όσφρησης και μπούκωμα τόσο που με εμπόδιζε στην αναπνοή και με ξυπνούσε το βράδυ .

  Από την πρώτη συνεδρία, το σύμπτωμα μειώθηκε 50 % και μετά από 4 φορές η όσφρηση, όπως και η αναπνοή  επανήλθε στο φυσιολογικό και η αλλεργική ρινίτιδα υποχώρησε. Επιπλέον την άνοιξη παρουσιάστηκε με πολύ ήπια συμπτώματα, τόσο που δεν χρειάστηκε να  κάνω κάτι. 

  Νομίζω ότι το σύστημα αυτό του βελονισμού εξασφαλίζει γρήγορα αποτελέσματα από νωρίς, και με λίγες συνεδρίες που όμως έχουν διάρκεια .

  Επιπλέον ο Παναγιώτης είναι ένας θεραπευτής με πολύπλευρες γνώσεις τις οποίες τις συνδυάζει με έναν εναρμονισμένο τρόπο και προσφέρει μια θεραπεία που καλύπτει τις βαθύτερες ανάγκες του οργανισμού , τον οποίο τον αντιμετωπίζει ως σύνολο και δεν ασχολείται μόνο με την εξωτερική εκδήλωση μιας πάθησης.

 • Σχετικά με την εμπειρία μου από τον βελονισμό:
  Η ευεξία και η χαλάρωση που αισθάνομαι κατά την διάρκεια του βελονισμού αλλά και μετά για μερικές ώρες είναι μοναδική εμπειρία.
   Ένα αίσθημα ευχάριστο, όπως π.χ. μετά από το κολύμπι που στερήθηκα λόγω της ωμαλγίας. Η λειτουργικότητα του χεριού μου και ο πόνος έχουν αποκατασταθεί τουλάχιστον 80%. Η ποιότητα του ύπνου επίσης γιατί διότι δεν ξυπνώ την νύχτα από αιφνίδιο πόνο.
  Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι ο πόνος και η λειτουργικότητα σε κάποιες λεπτές κινήσεις όπως να κλειδώσω,να κατεβάσω το πόμολο, να τραβήξω για να φορέσω ένα ρούχο,να καθαρίσω φρούτα με μαχαίρι κτλ, έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
  Φυσικά δεν έχω λόγια να πω για την διακριτικότητα και την ευγένεια του γιατρού κ. Γκίνη

 • Είχα προβλημα με εμβοές στο δεξί μου αυτί. Επισκεύτηκα τρεις ΩΡΛ που έκαναν όλες τις εξετάσεις και βγάλαν το πόρισμα ότι δεν θεραπεύεται και θα το έχω μια ζωή. Μια φίλη μου εκείνη την εποχή πήγαινε για άλλο πρόβλημα υγείας στον Παναγιώτη και μου τον συνέστησε. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε μου είπε τα πράγματα ως έχουν χωρίς υπερβολές. Μου εξήγησε ότι θα αρχίσουμε συνεδρίες και βλέπουμε πως θα πας στην αρχή. Ήμουν δύσπιστος, όμως από την τρίτη συνεδρία άρχισα και έβλεπα βελτίωση σημαντική. Τώρα έχω φτάσει ο θόρυβος στο αυτί να έχει θεραπευτεί κατα 90%.

 • Έχω απευθυνθεί στον Παναγιώτη για βελονισμό σε διάφορες στιγμές της ζωής μου που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «σοβαρές» ή λιγότερο «σοβαρές».  Έτσι λοιπόν κατά καιρούς έκανα συνεδρίες για να αντιμετωπίσω τους οξείς πόνους στη μέση, τη ρήξη συνδέσμου της κλείδας, αλλά και τους καρκίνους του νεφρού και του προστάτη. Πιστεύω ότι οι βελόνες έδρασαν καταλυτικά ως προς την ολιστική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων μου.   

  Ειδικά στην περίπτωση του προστάτη που για μένα ήταν μια ιδιαίτερα οδυνηρή εμπειρία. Μετά τη χειρουργική επέμβαση υπέφερα από οξείς πόνους του περινέου, οι οποίοι εμφανίζονταν κάθε φορά που επιχειρούσαν να μου αφαιρέσουν τον καθετήρα. Αναγκάζονταν λοιπόν οι γιατροί να μου τον επανατοποθετούν για να μην πονάω. Αποφασίσαμε με τον Παναγιώτη να κάνουμε  μια σειρά από συνεδρίες για να προετοιμαστούμε για την επόμενη αφαίρεσή του, όπως και έγινε. Την ημέρα της αφαίρεσης με συνόδεψε ο ίδιος στο νοσοκομείο. Μόλις αφαιρέθηκε ο καθετήρας εκείνος μου έβαλε επί τόπου βελόνες. Παραμείναμε στο νοσοκομείο περίπου τέσσερεις ώρες κατά τις οποίες μου έβαζε βελόνες όποτε εκείνος έκρινε. Κατόπιν με συνόδεψε στο σπίτι, όπου και μου ξαναέβαλε. Ο πόνος δεν είχε εμφανιστεί.Πάντοτε θα θυμάμαι τον Παναγιώτη να κάθεται στοργικά δίπλα μου και να με συντροφεύει με τη γνωστή ζεστή ματιά του. Έφυγε, αφού βεβαιώθηκε ότι ο πόνος είχε περάσει. Κάναμε περίπου άλλες έξι συνεδρίες από τότε. Ο πόνος δεν ξαναεμφανίστηκε και η ακράτεια που αντιμετώπιζα μειώθηκε αισθητά μέχρι που σταμάτησε και γενικώς ηρέμησε όλο το ουροποιητικό μου σύστημα.
  Νομίζω ότι αυτό που κάνει ιδιαίτερο στα μάτια μου τον Παναγιώτη, είναι αυτή η έμφυτη περιέργεια που τον διακρίνει σαν άνθρωπο και η οποία αναδύεται αβίαστα κάθε φορά που καταπιάνεται με κάτι ή κάθε φορά που έρχεται σε  επαφή με τους συνανθρώπους του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το βελονισμό που εξασκεί και εφαρμόζει στους ασθενείς του. Είναι αυτή ακριβώς η περιέργεια που μαζί με την απέραντη συμπόνια που εκπέμπει προς τον καθένα,  τον σπρώχνει διαρκώς να δοκιμάζει και να προσαρμόζει τις μεθόδους του στον ασθενή και να ταυτίζεται απολύτως μαζί του τη στιγμή της θεραπείας του. Έχω την αίσθηση ότι ο βελόνες στα χέρια του αντιπροσωπεύουν ένα είδος τέχνης, που καθώς την εξασκεί ταυτόχρονα και την καλλιεργεί. Κι αυτό ακριβώς μου αρέσει. 
  Προσωπικά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου  που συνάντησα τον Παναγιώτη στη ζωή μου όχι μόνο σαν φίλο, βελονιστή και γιατρό αλλά κυρίως σαν άνθρωπο. Για μένα θα είναι πάντοτε  ο αγαπημένος μου «γιατρούλης».

 • Απευθύνθηκα στον Παναγιώτη για βελονισμό για την ινομυαλγία, μια χρόνια πολύπλοκη και επώδυνη ασθένεια.Στο παρελθόν είχα πάει για βελονισμό σε γνωστό βελονιστή χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Επίσης τα μέσα της κλασσικής ιατρικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμμένης ασθένειας είναι ελάχιστα. Παρά τη μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισης της ινομυαλγίας από την κλασσική και την εναλλακτική ιατρική, από την πρώτη στιγμή υπήρξε σημαντική θετική επίδραση του βελονισμού που εφαρμόζει ο Παναγιώτης.
  Στη συνέχεια μπόρεσα να μειώσω στο ελάχιστο τα ισχυρά παυσίπονα που έπαιρνα και να μειωθεί ο διάχυτος μυοσκελετικός πόνος σημαντικά, καθώς και οι έντονες κεφαλαλγίες και ναυτίες. Επίσης, βελτιώθηκε η διάθεσή μου, αυξήθηκε η αντοχή μου, μειώθηκε η μεγάλη κόπωση, έγινα πιο ήρεμη και πιο ψύχραιμη. Ο συγκεριμμένος βελονισμός δρα ανακουφιστικά στο σύνολο του οργανισμού.
  Ο Παναγιώτης κατέχει πολύ καλά και σε βάθος το σύστημα βελονισμού που εφαρμόζει. Το εφαρμόζει με τρόπο ευρηματικό και δημιουργικό φροντίζοντας πάντα για τη μέγιστη ανακούφιση των θεραπευόμενων. Είναι πολύ ανθρώπινος, ευγενικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.