" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

 

" Στo θεραπευτικό πεδίο οι ξεχωριστοί κόσμοι συναντιoύνται, ενώνονται, γίνονται ένα"

             

One Therapy

healing sheng

 

     Tο One Therapy είναι μια θεραπευτική πρακτική που γίνεται σε ατομικές συνεδρίες.
     Απευθύνεται σε όποιον έχει ένα ψυχολογικό πρόβλημα που την/τον ταλαιπωρεί με κάποιο τρόπο είτε γνωρίζει τι ακριβώς είναι είτε όχι, με την προϋπόθεση ότι δεν συντρέχει κάποια οργανική-νευρολογική διαταραχή που χρήζει πρωτίστως φαρμακευτικής ή άλλης ιατρικής αντιμετώπισης. 
     Η απογοήτευση, ο εκνευρισμός, το καθημερινό στρες, χρόνια προβλήματα σχέσεων στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας, η αίσθηση ανεπάρκειας ή ανικανότητας, η απομόνωση, η αίσθηση απουσίας νοήματος στη ζωή είναι ζητήματα που παρουσιάζονται με κάποιο τρόπο στις ζωές όλων μας. Συνήθως είναι μια αφορμή για να μάθουμε από τη ζωή μας, να γνωρίσουμε τους άλλους και κυρίως να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Η αντιμετώπιση μιας δυσκολίας είναι, στην ουσία, μια ευκαιρία για εσωτερική αλλαγή. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συμβεί αυτό το "πέρασμα" και νιώθουμε τον εαυτό μας να έχει "κολλήσει" σε μια δυσκολία την οποία δεν γίνεται να υπερβούμε χωρίς βοήθεια. Ίσως έχουμε ανάγκη από μια "καθαρή" εξωτερική ματιά, ίσως χρειαζόμαστε υποστήριξη και ενθάρρυνση για να εφαρμόσουμε κάτι που ήδη γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Άλλες φορές, έχουμε απλά ανάγκη λίγο χρόνο να ησυχάσουμε, να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας, τις ιδιαίτερες ανάγκες μας και να κατανοήσουμε σε βάθος τη δική μας στάση απέναντι στη συνθήκη που μας δυσκολεύει. Αυτό είναι συχνά, το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα.  
     Στο One Therapy, μέσα από την συζήτηση και τεχνικές συγκέντρωσης και κατευθυνσης της προσοχής, καλούνται θεραπευόμενος και θεραπευτής από κοινού να επιστρατεύσουν όλη τους την ειλικρίνεια και την ευαισθησία για να προσεγγίσουν αυτό που εκδηλώνεται ως "πρόβλημα".  Το One Therapy είναι μια θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να λειτουργεί σαν κύρια ή σαν επικουρική θεραπέια παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή, βελονισμό ή άλλες θεραπευτικές πρακτικές που επιδρούν στην συναισθηματική και νοητική σφαίρα.