"Oι ξεχωριστοί κόσμοι γίνονται Ένα. Εκεί γεννιέται η θεραπεία."                    

             

 

 "Oι ξεχωριστοί κόσμοι γίνονται Ένα. Εκεί γεννιέται η θεραπεία."                    

             

One Healing

healing sheng

 

      Tο One Healing είναι μια θεραπευτική πρακτική που γίνεται σε ατομικές συνεδρίες. Εμπνέεται από την προσωπική εμπειρία στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, την άσκηση με το διαλογισμό, την κλασική ψυχιατρική και τις παραδοσιακές θεραπείες του Αμαζονίου.
(Ανατρέξτε στο  βιογραφικό για περισσότερες πληροφορίες)
      To One Healing απευθύνεται σε όποια/όποιον βρίσκεται σε μια δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση και αναγνωρίζει ότι χρειάζεται βοήθεια. Στις ζωές όλων μας, εκδηλώνονται συχνά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η απογοήτευση, ο εκνευρισμός, το στρες της καθημερινότητας. Άλλες φορές μας ταλαιπωρούν χρόνια προβλήματα σχέσεων στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας, μια αίσθηση ανεπάρκειας, ανικανότητας, μοναξιάς ή απουσίας νοήματος στη ζωή. Αυτές οι καταστάσεις παρ’ότι είναι δυσάρεστες ή/και επώδυνες, είναι μια αφορμή για ένα “μάθημα ζωής”, ή –με άλλα λόγια – μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τους άλλους και κυρίως να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Ταυτόχρονα δίνεται μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια εσωτερική αλλαγή. Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας είναι να διευκολύνει και να επιταχύνει αυτή την αλλαγή ακριβώς όπως συμβαίνει με έναν καταλύτη σε μια χημική αντίδραση.
      Στη καθημερινή ζωή, πολλές φορές οι αντιδράσεις μας και τα συναισθηματά μας μοιάζουν αναπόφευκτα, σαν να μη μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό που συμβαίνει ξανά και ξανά. Πιθανώς πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από κάποιο"πέρασμα" και ότι χρειάζεται να ξεκολλήσουμε από την τωρινή μας κατάσταση. Μπορεί να νιώθουμε ότι θα μας βηθήσει μια πιο καθαρή εξωτερική ματιά ή ότι χρειαζόμαστε υποστήριξη και ενθάρρυνση για να εφαρμόσουμε κάτι που ήδη γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Τις περισσότερες φορές, έχουμε απλά ανάγκη λίγο χρόνο να ησυχάσουμε, να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας, τις ιδιαίτερες ανάγκες μας και να κατανοήσουμε σε βάθος τη δική μας στάση απέναντι στη συνθήκη που μας δυσκολεύει. Το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα είναι η αναζήτηση βοήθειας.  
      Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μέσα από τη συζήτηση αλλά και τον διαλογισμό, καλούνται θεραπευόμενος και θεραπευτής να επιστρατεύσουν όλη τους την ειλικρίνεια και την ευαισθησία για να προσεγγίσουν αυτό που εκδηλώνεται ως πρόβλημα. Αυτή η προσέγγιση δίνει έμφαση στην κατανόηση της συνθήκης που αντιμετωπίζουμε σε συναισθηματικό επίπεδο, δηλαδή μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τι νιώθουμε και πως αλληλεπιδρούμε με τα συναισθήματά μας. Αυτό συμβαίνει χωρίς να υποτιμούμε τη νοητική κατανόηση ενός ζητήματος, δηλαδή τί σκεφτόμαστε γι’ αυτό που μας συμβαίνει. Η έμφαση στο συναισθηματικό κομμάτι ωστόσο είναι απαραίτητη, καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας εκπαιδεύει διαρκώς στο να ασκούμε με διάφορους τρόπους τις νοητικές μας ικανότητες παραμελώντας όμως την επαφή με τον (πλούσιο) συναισθηματικό μας κόσμο. Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σε ψυχικό επίπεδο έχουν να κάνουν είτε με καταπιεσμένα συναισθήματα είτε με συναισθήματα που επαναλαμβάνονται συνεχώς και με μεγάλη ένταση με συχνά ασήμαντες αφορμές. Πρακτικά κάτι τέτοιο μπορεί να παρουσιάζεται σαν μια επαναλαμβανόμενη δυσάρεστη συμπεριφορά, σαν μια αδιέξοδη προσωπική ή εργασιακή σχέση ή σαν κάποιου είδους εξάρτηση. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθηματά μας και να εμβαθύνουμε σε αυτό που συμβαίνει στη ζωή μας.
      Στη θεραπευτική μας προσέγγιση χρησιμοποιούνται απλές τεχνικές χαλάρωσης του σώματος και κατεύθυνσης της προσοχής, οι οποίες μπορούν, στην συνέχεια, να εφαρμοστούν εύκολα στην καθημερινή ζωή.
      Το One Healing είναι μια θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να λειτουργεί σαν κύρια ή σαν επικουρική θεραπεία παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή, βελονισμό ή άλλες θεραπευτικές πρακτικές που επιδρούν στη συναισθηματική και νοητική σφαίρα. Η συχνότητα και η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλουν ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και μπορεί να διαμορφώνονται στην πορεία.